Newsroom

Kompas wint € 50.000 bij eerste Europese Everywhere Initiative van Visa

27/06/2017

Press Release Image
  • Britse start-up wint met oplossing die gebruik maakt van machine learning om regionale commerce experience te ondersteunen
  • Meer dan 300 inzendingen van start-ups uit 19 landen

Kopenhagen – Money 20/20 – 27 juni 2017 – Visa Inc. (NYSE:V) heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van haar Europese Everywhere Initiative programma, waarbij een totaal van € 100.000 aan prijzengeld werd verdeeld onder drie start-ups, voor hun succesvolle voorstellen in drie categorieën. De winnaars krijgen ook de kans om te werken met API’s van Visa en kunnen een beroep doen op gerenommeerde mentoren en technologen. De drie winnaars, uit de verschillende categorieën, die 25.000 euro ontvangen, zijn:

  • bitemojo (Israël) - Local Community Challenge. Bitemojo presenteerde “Visa Bite” een app die een self-guided food experience creëert met niets anders dan je smartphone.
  • Kompas (UK) - Regional Intercity Challenge. De "Dependable City Exploration" app van Kompas maakt gebruik van machine learning om content te personaliseren op basis van individuele voorkeuren en interesses.
  • Fly Money (Israël) - International Travel Challenge. Het voorstel van Fly Money biedt een API om reiskosten te selecteren en te vergelijken op het moment dat een consument een vlucht boekt bij een reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Kompas heeft nog eens € 25.000 extra gewonnen voor het beste algemene voorstel.

Jim McCarthy, Visa executive vice president, innovation and strategic partnerships, maakte de winnaars bekend tijdens de conferentie Money 20/20 in Kopenhagen en zei: “Bij Visa kijken we naar nieuwe manieren om innovatie op het gebied van betalingen mogelijk te maken. Daarom werken we samen met start-ups via ons Everywhere Initiative, om op zoek te gaan naar frisse nieuwe ideeën die ons helpen doelstellingen te behalen en de ervaring van de consument te verbeteren. We kijken ernaar uit om met deze bedrijven samen te werken en hen toegang te geven tot onze API’s via het Visa Developer Platform, om zo hun ideeën naar een hoger niveau te tillen.”

Het programma van het Europese Everywhere Initiative van Visa werd in februari bekendgemaakt op het ‘Mobile World’-congres. Van april tot mei konden voorstellen worden ingediend in de drie bovengenoemde categorieën. Vervolgens selecteerde Visa vijf finalisten uit elke categorie en werd een vertegenwoordiger van elk bedrijf uitgenodigd voor het congres Money 20/20 in Kopenhagen. De vertegenwoordigers kregen de kans hun idee nog eens te pitchen voor een panel van specialisten, met daarin onder meer Visa executives, Davide Rigamonti van CornerCard, Birte Quitt van de Erste Group en Ohad Maimon van Leumi Card. McCarthy maakte de winnaars bekend tijdens een presentatie voor start-ups op de ‘Sixth Stage’ van het congres, dat speciaal voor de start-up community werd ontworpen.

Sinds de lancering van het programma in 2015 in de Verenigde Staten hebben al meer dan 1500 start-ups in Noord- en Latijns-Amerika, Europa en Azië aan het Visa Everywhere Initiative programma deelgenomen.

Meer informatie over de competitie vindt u hier