Newsroom

Een miljard extra contactloze Visa betalingen: consumenten omarmen touch-free aankopen

08/04/2021

Press Release Image
  • Nog geen jaar nadat de limieten voor contactloze betalingen in heel Europa werden verhoogd, heeft Visa één miljard extra contactloze transacties gerealiseerd, waarvan 400 miljoen in het Verenigd Koninkrijk.
  • Consumenten en verkopers maken steeds meer gebruik van contactloze betalingen als een veilige en eenvoudige manier om te winkelen – twee derde van de consumenten (65%) zegt dat zij het liefst evenveel of meer contactloze betalingen zouden gebruiken dan nu het geval is.
  • Ook nadat de contactloze limiet vorig jaar in sommige landen met maar liefst 50% is verhoogd en nadat werd aangekondigd dat de limiet in het Verenigd Koninkrijk zal worden verhoogd tot £100, blijft contactloos betalen één van de veiligste en handigste manieren om te betalen met Visa.

Amsterdam, 7 april 2021– Visa kondigt vandaag aan dat het één miljard extra contactloze betalingen heeft verwerkt, waar consumenten voorheen nog handmatig een pincode moesten invoeren. Het vertrouwen van de consument in contactloze betalingen blijft groeien. Deze mijlpaal is bereikt in minder dan een jaar tijd sinds de limieten voor contactloze betalingen in 29 landen in heel Europa werden verhoogd als reactie op de COVID-19-pandemie.

Het volledige, Engelstalige persbericht lees je hier.