Newsroom

Visa versterkt wereldwijde toewijding aan milieuduurzaamheid met belofte om tegen 2040 een netto-nul emissie te bereiken

22/04/2021

Press Release Image

Visa markeert Earth Day 2021 met toonaangevende mijlpalen in de sector, innovatieve partnerships en initiatieven voor zijn visie op een duurzame toekomst

Amsterdam22 april 2021 – Visa (NYSE: V), expert op het gebied van wereldwijde betalingstechnologie, gaat een nieuwe wereldwijde verbintenis aan om tegen 2040 een netto-uitstoot van nul te bereiken. In 2020 heeft Visa voorzijn activiteiten al CO2-neutraliteit bereikt. Het bedrijf schetste ook plannen om klimaatpositief te worden via nieuwe partnerships en uitgebreide initiatieven ter ondersteuning van duurzame handel en de overgang naar een koolstofarme economie die verder reiken dan Visa’s eigen voetafdruk.

"Visa zet zich in voor een duurzamere toekomst", aldus Al Kelly, voorzitter en CEO van Visa. "Onze verbintenis voor netto-nul emissie en versterkte inspanningen in ons hele netwerk ter ondersteuning van duurzame initiatieven zijn directe manieren waarop we onze doelstellingen zullen bereiken om te helpen bouwen aan een betere toekomst voor onze planeet."

Netto-nul emissie in 2040: 10 jaar eerder dan het akkoord van Parijs
In het kader van zijn verbintenis om uiterlijk in 2040 een netto-nul-uitstoot te bereiken, is Visa nieuwe ondertekenaar van The Climate Pledge, een initiatief dat mede is opgericht door Amazon en Global Optimism. Daarnaast is Visa nieuw lid van het Climate Business Network, een initiatief van het Wereldnatuurfonds (WNF) om sneller actie te ondernemen voor een netto-nul-toekomst. Visa's netto nul-verbintenis is afgestemd op nieuwe wereldwijde normen en definities. Het omvat inspanningen met leveranciers om een groot deel van de CO2-voetafdruk van de door het bedrijf aangekochte goederen en diensten te verkleinen. Visa heeft zich er ook toe verbonden om wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen vast te stellen via het Science Based Target-initiatief op het ambitieniveau van 1.5°C. Deze nieuwe verbintenissen sluiten aan bij het bestaande leiderschap van Visa op het vlak van duurzaamheid, waaronder de overgang naar een gebruik van 100 procent hernieuwbare elektriciteit in 2020.

“Tijdens Earth Month gebruikt Visa de kracht van ons netwerk om de transformatie op het gebied van duurzaamheid en economisch herstel te versnellen, en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de planeet en economieën over de hele wereld floreren", aldus Douglas Sabo, Chief Sustainability Officer van Visa. "Door prioriteit te geven aan schone energie en duurzame praktijken, te investeren in milieu-innovatieve initiatieven en samen te werken met leiders uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld op het gebied van klimaat, zetten we ons in om deel uit te maken van de wereldwijde oplossing voor klimaatverandering."

Duurzame handel ondersteunen
Visa breidt zijn initiatieven uit om zijn producten, diensten, netwerk, gegevens, deskundigheid en merknaam op het gebied van betalingen te gebruiken ter ondersteuning van duurzame handel en de overgang naar een koolstofarme economie. Visa werkt samen met het Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) om nieuwe mogelijkheden te identificeren om elektronische betalingsmogelijkheden en het Visa-netwerk in te zetten voor het realiseren van een duurzame toekomst. De resultaten van de samenwerking worden verwacht in de zomer van 2021.

De samenwerking van Visa met CISL is een aanvulling op de inspanningen van het bedrijf om in zijn hele netwerk te werken aan een koolstofarme toekomst, waaronder:

  • Partnerships ter bevordering van duurzame betaalkaarten en rekeningen
  • Wereldwijde initiatieven ter ondersteuning van duurzaam gedrag, zoals op het gebied van mobiliteit en reizen
  • Duurzame inzichten ontwikkelen om belanghebbenden in de handel te ondersteunen bij het begrijpen van obstakels en drijfveren voor duurzaam gedrag van consumenten
  • De platforms van het merk gebruiken om miljoenen consumenten te inspireren duurzaam te leven

De nieuwe doelstellingen en inspanningen van Visa ter ondersteuning van duurzame handel bouwen voort op het bestaande erkende leiderschap van het bedrijf in de sector op het gebied van duurzaamheid, waaronder opname in de volgende lijsten: Dow Jones Sustainability North American Index, America's Most Responsible Companies, 100 Best Corporate Citizens en 100 Most Just Companies.

Vind hier meer informatie.