Newsroom

Mobiliteitskaartenspecialist XXImo en Visa vieren 10 jaar partnerschap

02/06/2021

Press Release Image

Mobiliteitskaartenspecialist XXImo en Visa vieren feest: XXImo gebruik van de technologie van Visa om transacties snel en veilig te verwerken. XXImo heeft op 2 juni bekendgemaakt dat de Nederlandse politie de tankpas inruilt voor de veilige Mobility Cards van het bedrijf. Vanaf deze maand stapt de politie over op de kaarten die voorzien zijn van de veilige EMV-chip.

In tijden waarin het leven stil lijkt te staan, is de politie meer dan ooit in beweging. Voertuigen worden regelmatig opgeladen, geparkeerd, bijgetankt en gewassen. De nieuwe Mobiliteitskaart van de politie biedt alle diensten vanuit één aanbieder, XXImo, met één pas en één online systeem voor de beheerders.

Kostenefficiëntie
De nieuwe pas kan worden gebruikt om te betalen voor parkeren in garages, maar ook om te betalen voor tanken, tolwegen en autowasstraten. Gebruikers kunnen de kaart (eventueel in combinatie met een slimme EV-tag) bovendien gebruiken om te betalen voor het opladen van elektrische voertuigen. Daarnaast kan de politie met de bijbehorende Milo app betaalde parkeeracties op straat starten en stoppen. Daarbij geeft de app inzicht in alle beschikbare locaties en de actuele prijzen van opladen, tanken en parkeren. Zo kunnen gebruikers weloverwogen keuzes maken die bijdragen aan de gewenste kostenbesparing.

Jos van de Kerkhof, Country Manager Visa Nederland: "XXImo heeft zich gepositioneerd als leider op het gebied van business card producten die echt alle on-the-road kosten voor wagenparken zoals de Nederlandse politie dekken en niet alleen conventionele brandstoftransacties. Met de groei van elektrische voertuigen en veranderingen in de industrie en het complexer worden van het wagenparkbeheer, zal de aanpak van XXImo steeds belangrijker worden. Daarom werken we al tien jaar samen."