Newsroom

Triodos Bank introduceert Visa Debit bij Nederlandse klanten

06/09/2023

Press Release Image

Amsterdam, 6 september, 2023Triodos Bank stelt in samenwerking met Visa, wereldwijd marktleider in betalingen, een vernieuwde betaalpas beschikbaar voor de Nederlandse markt. De bank, die bekend staat om zijn voortrekkersrol op het gebied van duurzaam bankieren, zet de passen van al haar klanten om naar Visa Debit. Hiermee speelt Triodos Bank in op de behoeften van haar klanten in een verder digitaliserende wereld; vandaag de dag geven immers al twee van de drie Nederlandse consumenten de voorkeur aan een betaalpas die geschikt is voor meerdere kanalen en niet alleen in de fysieke winkel kan worden gebruikt1.

Visa Debit wordt op grote schaal geaccepteerd door meer dan 100 miljoen retailers in meer dan 200 landen en gebieden wereldwijd. Klanten van Triodos Bank kunnen dus eenvoudig en veilig betalen in Nederland en in het buitenland.

Een pas voor alle betalingen: in winkel & online, met plastic & mobiel, eenmalig & herhalend
De vernieuwde Triodos Visa Debit-betaalpas ondersteunt consumenten in een steeds meer verbonden wereld. Met de pas kunnen zij veilig betalen in winkels en online, via mobiel, contactloos en in apps. Daarnaast biedt deze extra gebruiksmogelijkheden zoals in- en uitchecken in het openbaar vervoer (OVpay). Ook kunnen klanten hun Triodos Visa Debit opslaan bij hun vaakbezochte webwinkels voor een nog eenvoudigere checkout of abonnement.

Ook profiteren winkeliers en consumenten met Visa Debit van toekomstbestendige mogelijkheden zoals de geavanceerde Visa Token-technologie. Tokens zijn een krachtig concept, ontwikkeld door Visa, dat gevoelige betaalgegevens verbergt en in waarde verlaagt om betalingen veiliger te maken. Winkeliers profiteren van de extra beveiligingslaag zonder extra stappen te hoeven nemen, terwijl klanten van Triodos Bank beschermd zijn, of ze nu in Nederland, online of in het buitenland betalen.

Triodos Visa Debit is een verdere verbetering van de duurzame propositie en het klantenaanbod van de bank. Het kaartmateriaal is gemaakt van gerecycled PVC (rPVC). rPVC heeft een lagere ecologische voetafdruk en impact op het milieu in vergelijking met het gebruik van nieuw PVC. De betaalpas is ook meer inclusief ontworpen, met een uitsparing om klanten met een visuele beperking te helpen tijdens het gebruik.

Pauline Bieringa, managing director Triodos Bank in Nederland: “De betaalpas symboliseert een positieve verandering, is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een inkeping voor mensen met een visuele beperking. We maken het ook mogelijk om hem te gebruiken voor online aankopen en andere nieuwe diensten, waaronder in- en uitchecken in het openbaar vervoer."

"We zijn erg enthousiast dat Visa Debit nu in Nederland breed beschikbaar wordt gesteld door onze gewaardeerde partner Triodos Bank, die bekend staat om zijn voortrekkersrol en duurzame aanpak", zegt Jos van de Kerkhof, country manager bij Visa in Nederland. "Klanten van Triodos Bank kunnen hun Visa Debit via alle kanalen met een gerust hart gebruiken, omdat ons netwerk elke dag miljoenen keren naadloos werkt en iedereen beschermt die aankoopt, verkoopt of geld verplaatst."

Triodos Bank verstrekt nieuwe passen - klanten hoeven geen actie te ondernemen
Alle nieuwe consumentenklanten van Triodos Bank ontvangen de vernieuwde Triodos Visa Debit-betaalpas, en voor bestaande rekeninghouders begint de uitrol in september. De bestaande klanten ontvangen hun Triodos Visa Debit-betaalpas automatisch en hoeven zelf geen actie te ondernemen. Nieuwe klanten krijgen meteen hun Triodos Visa Debit.

1Bron: Volgens representatief online onderzoek onder meer dan 1.000 mensen van 18 jaar en ouder in Nederland, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau forsa in opdracht van Visa (september 2022)