Newsroom

XXImo wordt Visa Principal Member en versterkt positie als toonaangevend Europees mobiliteitsplatform

27/09/2023

Press Release Image

Utrecht, 27 september 2023XXImo, het vooraanstaande Europese betaal- en mobiliteitsplatform, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door Visa Principal Member te worden. Hierdoor is XXImo perfect gepositioneerd om de komende jaren een snelle expansie te realiseren naar verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk.

Met het Principal Membership met Visa kan XXImo haar klantenbestand in heel Europa nog beter bedienen en innovatieve betaalproducten ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de zakelijke markt en hen voorzien van een geavanceerd mobiliteitsplatform.

Mobiliteit in transitie naar open-loop betaalsystemen
Het Visa-lidmaatschap plaatst XXImo in een uitstekende positie. Het bedrijf kan inspelen op de groeiende vraag naar een uiterst schaalbaar open-loop betaalplatform voor alle mobiliteitsgerelateerde uitgaven. Het betalen van mobiliteit, zoals openbaar vervoer, deelmobiliteit, taxi’s en elektrisch laden of tanken, staat aan de vooravond van een grote transitie naar open-loop betalingssystemen. In tegenstelling tot de closed-loop equivalent, vereisen open-loop betaalsystemen geen extra kaart, en kunnen mensen makkelijk reizen met behulp van een contactloze kaart of smartphone, zoals Apple Pay of Google Pay.

Patrick Bunnik, CEO van XXImo: “We zijn ontzettend trots op het verworven Principal Membership met Visa. Dit benadrukt onze vastberadenheid om ons mobiliteitsplatform naar een nog hoger niveau te tillen. We zijn vastbesloten om de mobiliteitservaring voor onze klanten te blijven verbeteren, terwijl we ons bereik uitbreiden naar nieuwe Europese markten.”

Helen Jones, Executive Director, Visa Business Solutions Europa bij Visa zegt: “XXImo heeft een sterke propositie op het snijvlak van zakelijke mobiliteit en betalingen. Er is een aanzienlijk marktpotentieel in Europa, en nu kan XXImo, als Visa Principal Member, dit potentieel aanboren en de groei in nieuwe landen versnellen. Een geweldige mijlpaal in onze samenwerking die alleen maar sterker wordt.”

Internationale plannen
XXImo is sinds 2011 met haar zakelijke mobiliteitsplatform actief in de Benelux en Duitsland. Door gebruik te maken van het Visa-netwerk voor haar mobiliteitskaart stroomlijnt het bedrijf de boeking, betaling, beheer en administratie van zakelijke mobiliteit en onkosten. In 2022 breidde XXImo uit naar het Verenigd Koninkrijk. In 2023 staat uitbreiding naar Frankrijk en Centraal Europa op het programma.