Newsroom

Visa presenteert Nederlandse Team Visa-atleten voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024

27/11/2023

Press Release Image

Femke Bol, Fleur Jong en Daphne van Domselaar sluiten zich aan bij het wereldwijde ‘Team Visa’ voor de Olympische en Paralympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Amsterdam, 27 november 2023 – Femke Bol (atleet), Fleur Jong (para-atleet) en Daphne van Domselaar (voetballer) zijn gepresenteerd als de atleten die het Nederlandse Team Visa vormen voor Parijs 2024. Visa, wereldleider in digitale betalingen, is al bijna 40 jaar de trotse betaaltechnologiepartner van de Olympische en Paralympische Spelen, de eerste wereldwijde sponsor van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en sponsort sinds 2002 elke Paralympische Spelen.

Femke Bol, atleet: "Ik vind het geweldig om deel uit te maken van 'Team Visa' voor Parijs 2024. Er is volledige toewijding nodig om op het hoogste niveau mee te doen aan de Olympische Spelen. De ondersteuning van Visa is belangrijk voor mijn voorbereiding op dit gebied."

Fleur Jong, para-atleet: "’Team Visa’ steunt atleten volkomen, waarbij ze gelijkwaardigheid hoog in het vaandel hebben staan. Als officiële sponsor van de Paralympische Spelen creëert Visa een omgeving waarin ik me volledig op mijn sport kan concentreren. Ik kijk enorm uit naar Parijs 2024 – ook om te zien wat de andere 'Team Visa'-atleten zullen bereiken."

Daphne van Domselaar, voetballer: “Ik ben trots om deel uit te maken van 'Team Visa', een partnership dat niet alleen mijn sportieve reis ondersteunt, maar ook bijdraagt aan de groei en erkenning van het vrouwenvoetbal wereldwijd. Samen zetten we stappen naar een meer inclusieve en succesvolle toekomst op en buiten het veld. Met twee cruciale wedstrijden in het vooruitzicht om kans te maken op een ticket voor Parijs 2024, waardeer ik de steun van Visa enorm.”

Team Visa voor Parijs 2024 in cijfers:
Sinds 2000 heeft het Team Visa atletenprogramma meer dan 600 Olympische en Paralympische atleten gesteund die werden geselecteerd op basis van hun atletische prestaties, hun betrokkenheid bij de gemeenschap en hun overeenstemming met de kernwaarden van Visa: gelijkheid, toegang en inclusie. Andere Team Visa-hoogtepunten voor Parijs 2024:

  • 117 Olympische en Paralympische atleten uit meer dan 60 landen, waaronder zeven nieuwe landen (Oostenrijk, Armenië, Cyprus, Malta, Slowakije, Oezbekistan, Honduras).
  • Leeftijden tussen de 15 en 48 jaar met het hoogste percentage vrouwelijke atleten in de geschiedenis van het programma.
  • 40 sporten, waaronder een nieuwe sport voor Parijs 2024: breakdancing.
  • Gezamenlijk 175 medailles, met 15 atleten die aan hun eerste Olympische of Paralympische Spelen deelnemen.
  • Meer dan 45 miljoen gezamenlijke social media volgers voor alle atleten van Team Visa

Ontmoet Team Visa voor Nederland

  • Femke Bol is een Nederlandse atleet op de 400 meter en 400 meter horden. De 23-jarige won de bronzen medaille op de 400 meter horden in Tokio 2021. Ze is meervoudig Europees kampioen, tweevoudig wereldkampioen en wereldrecordhoudster op de 400 meter indoor. Ze zoekt altijd haar grenzen op, gelooft in haar eigen kracht en staat voor wie ze is. Femke werd onlangs voor de tweede keer gekozen tot Europees atleet van het jaar door de Europese atletiekfederatie.

  • Fleur Jong is Paralympisch kampioen verspringen en de snelste vrouw ooit op blades. Een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag liep ze een bacteriële bloedinfectie op. Als gevolg daarvan werden delen van haar benen en vingers geamputeerd. Op de Paralympics in Tokio 2021 won ze de gouden medaille bij het verspringen voor vrouwen in de klasse T64. De inmiddels 27-jarige is wereldrecordhoudster op het verspringen en de 100 meter. Daarnaast schreef ze afgelopen jaar geschiedenis, door als allereerst paralympiër ooit deel te nemen in een Diamond League in het valide veld. Eveneens heeft ze haar eigen stichting. Hiermee wil ze mensen met een handicap inspireren, motiveren en activeren.

  • Daphne van Domselaar is een Nederlandse voetbalkeeper. Vroeger droomde ze van een carrière bij de politie, in plaats daarvan ‘bewaakt’ ze nu het doel van haar club en land. Tijdens het EK 2022 maakte ze haar debuut op een groot eindtoernooi, waarna ze afgelopen zomer haar talent toonde tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Team Visa Summit: creator storytelling masterclass
Op 31 oktober en 1 november kwamen Team Visa-atleten van over de hele wereld bijeen op de Team Visa Summit in Parijs voor een tweedaagse masterclass door content creators. Het doel van de masterclass was om Visa beter te leren kennen en te leren hoe ze hun eigen verhaal nog beter kunnen delen met het publiek.Visa veranderde een toekomstige locatie van de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs in een creatieve speeltuin op het gebied van kunst, technologie, muziek, sport, mode en eten.