Innovation

Bijna realtime geld ontvangen uit het buitenland

Via de Visa Direct-oplossing

Ken je ze nog; de bankpas ‘readers’ en ‘scanners’ van banken waarmee je online kunt betalen? Deze betaalhulpmiddelen lijken alweer bijna verleden tijd te zijn, terwijl ze niet eens zo lang geleden nog innovatief werden gevonden. Inmiddels betalen we online vooral via een bankapp op onze smartphone en ook in fysieke winkels gebruiken we onze smartphone of een contactloze betaalpas. Het lijkt erop dat nieuwe betaalmogelijkheden zich blijven aandienen. Toch blijft er één onderdeel duidelijk achter wat betreft betaalcomfort: betalen over de grens.

Gemakkelijker betalen via een pushbetalingsplatform
De manier waarop men geld over de grenzen heen brengt is van oudsher een complex gebeuren dat verloopt via inefficiënte systemen. Zowel consumenten als organisaties worstelen hiermee. Dat is opmerkelijk aangezien er enorme bedragen jaarlijks over de grens gaan. Crossborder e-commerce steeg in 2019 met 19 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederland staat daarmee op een tweede plaats in de Europese top 10 als het gaat om crossborder e-commerce. De grensoverschrijdende inkomsten in Nederland lopen op tot bijna 500 miljoen euro in 2019. Dit cijfer laat zien dat het hoog tijd is om de gebruikerservaring voor betalen over de grens te vereenvoudigen. Daarom heeft Visa een pushbetalingsplatform in het leven geroepen: Visa Direct. Via dit platform kunnen partners bijna realtime (internationale) betaalmogelijkheden bieden aan hun klanten.

Visa Direct wordt gebruikt door partners in een aantal verschillende sectoren. De meest recente aangesloten partner is TransferWise, een wereldwijd technologiebedrijf voor internationale betalingen.Visa Direct integreert rechtstreeks met TransferWise en biedt hun klanten het gemak om bijna realtime geld over te maken. Momenteel profiteren alleen Spaanse TransferWise-klanten van Visa Direct. In 2020 zal TransferWise ernaar streven deze dienst uit te breiden naar andere landen, zodat klanten over de hele wereld op een veel snellere en eenvoudigere manier geld kunnen ontvangen dat vanuit het buitenland is overgemaakt.

Wereldwijd snel betalen
Dit is slechts een voorbeeld van hoe we internationale betalingen vereenvoudigen voor organisaties en consumenten. Bij Visa streven we ernaar samen te werken met partners in de hele branche om het proces van het verzenden en ontvangen van geld in het buitenland te verbeteren. Door een combinatie van het bestaande Visa-netwerk en ons onlangs overgenomen Earthport-netwerk, kunnen bedrijven en consumenten binnenkort snel betalingen verzenden en ontvangen met de gehele wereld.

Met de betrouwbaarheid en het bereik van ons wereldwijde netwerk zijn we van mening dat we goed gepositioneerd zijn om grensoverschrijdende betalingen aanzienlijk te verbeteren. Hiermee helpen we klanten en bedrijven om op een veel eenvoudigere manier geld over de grenzen heen te kunnen verplaatsen.

Klik hier voor meer (Engelstalige) informatie.

Tag: Payment technology Tag: Payment trends Tag: Digital commerce