Innovation

Rabobank introduceert Apple Pay voor Visa-kaarthouders

Een veilige en betrouwbare manier om te betalen met iPhone en Apple Watch

Mobiles bezahlen mit Visa

Rabobank introduceert Apple Pay voor Visa-kaarthouders: een veiligere en meer betrouwbare manier van betalen waarmee klanten voorkomen dat iemand anders hun betaalkaart in handen krijgt, dat fysieke knoppen worden aangeraakt of dat contant geld wordt gebruikt. De betaalwijze gebruikt de kracht van de iPhone om elke transactie te beveiligen.

Kaarthouders houden hun iPhone of Apple Watch simpelweg bij een betaalautomaat om contactloos te betalen. Elke Apple Pay-aankoop is veilig omdat deze geverifieerd wordt met Face ID, Touch ID of een toegangscode, evenals een eenmalige, unieke en dynamische beveiligingscode. Apple Pay wordt geaccepteerd in supermarkten, apotheken, taxi's, restaurants, bars, winkels en op nog veel meer plaatsen.

De huidige pandemie versnelt de groei van contactloze betalingen, zo tonen ook recente cijfers van Visa aan. In Europa gebeurt sinds juni meer dan 75 procent* van de Visa-betalingen contactloos. Ook in Nederland lag het aantal contactloze betalingen in juni van dit jaar 15 procent* hoger dan een jaar geleden. Het gemiddelde aankoopbedrag voor contactloos betalen is in Nederland het afgelopen kwartaal met bijna 20 procent* gestegen.

“Visa en Rabobank willen consumenten een gemakkelijke en veilige manier van betalen bieden”, zegt Daniel van Delft, Country Manager bij Visa Nederland. “Contactloos en mobiel betalen zitten in de lift in ons land. Daarom zijn we verheugd dat Visa-kaarthouders bij Rabobank nu Apple Pay kunnen gebruiken bij alle contactloze betaalautomaten wereldwijd. Dankzij Apple Pay en Visa-technologie kunnen Visa-kaarthouders op een slimme, gemakkelijke en veilige manier betalen met hun iPhone of Apple Watch, net zoals ze dat doen met hun Visa-kaart."

Klanten kunnen ook Apple Pay op iPhone, iPad en Mac gebruiken om snellere en veiligere aankopen te doen in apps of op internet in Safari, zonder dat ze een account hoeven aan te maken of herhaaldelijk verzend- en factuurgegevens hoeven in te voeren. Apple Pay maakt het gemakkelijker om onder andere te betalen voor het bezorgen van eten en boodschappen, online winkelen, vervoer en parkeren. Apple Pay kan ook worden gebruikt om betalingen te doen in apps op Apple Watch.

Beveiliging en privacy vormen de kern van Apple Pay. Wanneer klanten een Visa-kaart gebruiken met Apple Pay, worden de daadwerkelijke kaartnummers niet opgeslagen op het apparaat, noch op Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek apparaataccountnummer toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element, een gecertificeerde chip volgens de industriestandaard die is ontworpen om de betalingsinformatie veilig op het apparaat op te slaan.

Apple Pay is eenvoudig in te stellen. Open op de iPhone de Wallet-app, tik op + en volg de stappen om Visa-kaarten toe te voegen. Zodra een klant een kaart toevoegt aan iPhone, Apple Watch, iPad en Mac, kan hij Apple Pay op dat apparaat direct gebruiken. Klanten zullen tegelijkertijd alle beloningen en voordelen van Visa-kaarten blijven ontvangen.

Ga voor meer informatie over Apple Pay naar http://www.apple.com/nl/apple-pay/ 

___________________________________________

* Visa data

Tag: Mobile payments