Innovation

Visa Fintech Partner Connect geeft klanten toegang tot betaalinnovaties

By Mayank Somaiya, Head of Visa Fintech Partner Connect

Woman outside shop

Innovatie was altijd al een focus bij Visa, maar de coronacrisis versnelde de ontwikkeling van nieuwe betalingstechnologieën nog eens extra. De pandemie heeft de al toenemende vraag naar digitale betalingen versneld en het is aan ons en onze partners om hieraan te voldoen.

Visa werkt samen met financiële instellingen en ondernemers om hen in staat te stellen nog betere diensten aan te bieden. De realiteit is, nu meer dan ooit, dat het nadelig kan zijn voor hun bedrijfsvoering als banken en andere aanbieders van betaaldiensten hun digitale diensten niet voortdurend aanpassen en verbeteren.

Met dit in gedachten, lanceerden we Visa Fintech Partner Connect in Europa. Dit nieuwe programma brengt de mogelijkheden van Visa en die van een selectie zorgvuldig geselecteerde fintech-partners samen om onze klanten en hun klanten toegang te geven tot de volgende generatie digitale betalingsoplossingen. Het programma ondersteunt nieuwe manieren voor bedrijven en consumenten om naadloos en veilig te betalen, betaald te worden, geld te verzenden en nog veel meer.

We hebben in eerste instantie dertien innovatieve fintechs in ons programma opgenomen. De combinatie van hun marktleidende oplossingen met onze eigen expertise helpt onze klanten bij het oplossen van uitdagingen en het bieden van kansen voor hun eigen klanten. De toegang tot de betrouwbare oplossingen helpt onze klanten concurrerend te blijven in een snel veranderende omgeving.

We weten dat onze klanten met vele uitdagingen worden geconfronteerd. Sommige worden aangepakt door nieuwe spelers in het betaallandschap zoals fintechs en neobanken. Voor veel van onze klanten kan het echter een complexe opgave zijn om de beste oplossing te kiezen en deze te integreren in het bestaande aanbod.

Dit is de reden waarom het voor onze bankklanten enorme voordelen heeft om samen te werken met Visa en toegang te krijgen tot de oplossingen van onze partnerfintechs. Zo kunnen onze klanten nieuwe verbindingen maken en de nieuwste betalingstechnologieën snel toepassen.

Het voordeel voor klanten die deelnemen aan het Fintech Partner Connect-programma is dat zij verbeteringen in de dagelijkse betaalervaringen van consumenten ervaren. Dit stelt weer miljoenen mensen in heel Europa in staat meer controle te hebben over hun financiën en zich zo veiliger te voelen tijdens het online bankieren.

We zijn enthousiast over deze partnerships en zijn van plan het aantal fintechs dat aan het programma deelneemt snel verder uit te breiden. Samenwerking kan een belangrijke versneller van innovatie zijn. Door Visa Fintech Partner Connect op te richten, leggen we de basis voor de volgende generatie van betaaltechnologieën voor consumenten.

Innovatief abonnementsbeheer via Visa Fintech Partner Connect

Consumenten zijn meer dan ooit afhankelijk van abonnementsdiensten, waarbij de gemiddelde persoon in 2019 volgens cijfers van het NIBUD ruim elf verschillende abonnementen heeft. Daarom werkt Visa samen met Minna Technologies aan om een nieuwe oplossing voor abonnementenbeheer via Visa Fintech Partner Connect.

De banken die de service gebruiken, kunnen hun klanten de mogelijkheid bieden om hun abonnementen te beheren in hun mobiel bankieren-app. Op deze manier hebben ze een overzicht van welke abonnementen ze hebben en kunnen ze deze gemakkelijk wijzigen. 

Meer informatie over de oplossingen die beschikbaar zijn via Fintech Partner Connect vind je hier.

Tag: Digital commerce