Innovation

ICS-partnership vereenvoudigt betalingen voor Visa business kaarthouders

Commerciële houders van een International Card Services (ICS)-kaart in Nederland kunnen voortaan facturen met creditcard betalen ongeacht of de ontvanger creditcardbetalingen accepteert. Dit is het gevolg van een samenwerking tussen ICS, de grootste creditcardprodvider in Nederland, en Billhop. Het Zweedse betaalplatform biedt bedrijven de mogelijkheid om hun werkkapitaal efficiënter te beheren door klanten hun facturen te laten betalen met bestaande creditcards. Via deze samenwerking willen de partijen bedrijven helpen bij het verbeteren van hun cashflow en het dichten van hun liquiditeitstekorten.

ICS en Billhop hebben afgesproken dat zakelijke kaarthouders van ICS tegen een gunstig tarief toegang krijgen tot de diensten van Billhop. Dit houdt in dat bedrijven via Billhop hun leveranciers onmiddellijk kunnen betalen zonder dat de eindbegunstigde kaartbetalingen hoeft te accepteren als betaalmiddel. Het bedrijf betaalt de factuur met zijn/haar ICS zakelijke creditcard aan Billhop en Billhop maakt daarna het bedrag binnen twee werkdagen over op de bankrekening van de leverancier.

Door de rentevrije betalingsperiode die kaartuitgevers aanbieden kunnen bedrijven hun betalingstermijnen verlengen, hun liquiditeitsbuffer aanzienlijk versterken en voor een efficiëntere verdeling van hun cashflow zorgen.

Ook beschikbaar voor Visa-kaarthouders

Visa steunt deze samenwerking en ziet veel voordelen voor zijn kaarthouders, aangezien zij ook toegang krijgen tot het servicepakket van Billhop. Veel bedrijven krijgen te maken met krimpende liquiditeitsmarges vanwege de aflopende coronasteunmaatregelen. Deze innovatie op het gebied van betalen kan daarbij de helpende hand bieden en daarom juicht Visa deze ontwikkeling van harte toe.

Meer dan 50.000 mkb’ers, eenmanszaken en grote corporaties verspreid over Europa maken al gebruik van de diensten van Billhop. Het bedrijf heeft zich de afgelopen tijd weten uit te breiden naar belangrijke markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië en Nederland.

Meer informatie over de mogelijkheden: https://www.icsbusiness.nl/billhop/

Tag: 1a Innovation (Topic) Tag: 1a Partnerships (Topic)