Innovation

Betalen kan zo makkelijk zijn – met Visa Debit

visa debit

Visa brengt de universele betaalpas met directe afboeking van de betaalrekening naar Nederland. Zo spelen kaartuitgevende instellingen in op de wensen van de consument: online, mobiel, contactloos en via apps betalen – met één kaart. Zowel in Nederland als in het buitenland.

De wereld van betalingen wordt steeds meer digitaal en de behoeften van consumenten evolueren voortdurend: online, in apps, met je smartphone of wearable betalen maakt voor veel consumenten voortaan deel uit van het dagelijkse leven. Met de introductie van Visa Debit in Nederland kunnen onze partners nog beter inspelen op de veranderende wensen van hun klanten.

Waarom een nieuw product voor de Nederlandse markt?

Nederlandse consumenten geven vaak de voorkeur aan directe afschrijving van hun betaalrekening wanneer zij met een betaalpas betalen. Deze betaalpassen bereiken echter vaak hun grenzen wanneer ze gebruikt moeten worden voor online betalingen of in het buitenland. Met Visa Debit behoren dergelijke beperkingen tot het verleden.

Wat is Visa Debit?

Visa Debit is een wereldwijd gebruikt debetproduct dat voldoet aan alle huidige en toekomstige betalingsvereisten. In tegenstelling tot de Visa creditcard is de Visa debetkaart rechtstreeks gekoppeld aan een betaalrekening. Het biedt dezelfde voordelen die we kennen van creditcards, zoals online winkelen of mobiel betalen en wereldwijde acceptatie. Daarnaast biedt Visa Debit meer veiligheid dankzij de Visa Token Service, die betalen met smartphones, wearables en het internet mogelijk en nóg veiliger maakt. Om online te betalen voeren klanten hun 16-cijferige kaartnummer in of slaan ze de kaartgegevens op bij de winkelier – net als bij een betaling met een creditcard. En in de nabije toekomst kunnen ze ook gebruikmaken van Click To Pay.

Welke functies biedt Visa Debit?

Visa Debit wordt nu al in meer dan 200 landen en regio's geaccepteerd bij ongeveer 70 miljoen merchants in binnen- en buitenland – overal waar consumenten met Visa kunnen betalen.

De Visa Token-technologie wordt gebruikt voor betalingen met smartphones, wearables en online. De technologie is zo ontwikkeld dat er geen bruikbare kaartgegevens worden overgedragen aan merchants. Er wordt alleen een token meegegeven, dat dus niet in verband staat met gevoelige kaartgegevens.

Met de Visa Debit kaart zijn alle uitgaven direct zichtbaar, aangezien transacties rechtstreeks van de betaalrekening worden afgeschreven. Kaarthouders kunnen alle betalingstransacties volgen en beheren via hun eigen vertrouwde bank- en betaalapp. Dit geeft ze de volledige controle en maakt het gemakkelijk om achteraf te zien wanneer en hoeveel ze hebben uitgegeven aan welke artikelen.

Ten slotte zijn de consumenten ook extra goed beschermd wanneer zij met Visa Debit betalen. Met de Zero Liability-belofte op aankopen met Visa kaarten zijn consumenten niet aansprakelijk voor betalingen die zij niet hebben toegestaan. Deze regel geldt ongeacht of Visa-transacties worden verricht in een winkel, online of via een geldautomaat – en ongeacht of er met Visa Debit of Visa Credit wordt betaald.

Tag: Payment trends Tag: Tokenization