Innovation

Nieuwe samenwerking Visa en Pay.: gedreven door innovatie

Hand taps smartphone on payment terminal to pay with Visa

Nederland is een vooruitstrevend land als het gaat om pinbetalingen en online betalingen. In ons land hebben we dan ook veel verschillende (online) betaalmethoden tot onze beschikking. Toch is er binnen het betaallandschap zeker nog genoeg ruimte voor innovatie. Een van de redenen voor de nieuwe samenwerking tussen Visa en Pay.. We gaan in gesprek met Maarten Kolenbrander, Senior Manager Business Development, Merchants & Acceptance bij Visa en Olaf Kok, COO & Founder van Pay., over de recente samenwerking en innovaties in de markt.

Maarten vertelt over de samenwerking: “Ons partnership met Pay. is een logische. De concurrentie is groot in onze sector en de enige manier om te groeien is door innovaties door te voeren en nieuwe producten op de markt te brengen. Producten die aansluiten bij de snel veranderende betaalbehoeften van bedrijven en consumenten. Daar horen partners bij met eenzelfde mindset.”

Alles-in-één oplossing voor al het betalingsverkeer

Het Nederlandse Pay. meldt dat het inmiddels betaalpartner is voor meer dan 15.000 retailers in Europa. Sinds 2011 werkt het bedrijf hard aan de ambitie om het beste omnichannel betaalplatform in de markt te zijn.

“Onze kennis en expertise zorgen ervoor dat onze merchants een complete betaalervaring kunnen bieden aan hun klanten”, aldus Olaf. “Dat doen we door - naast innovatieve betaalproducten - ook talrijke conversie-verhogende tools te bouwen. Hiermee halen ondernemingen meer uit hun verkoopkanalen. Zo bouwen we bijvoorbeeld alle techniek in-house. We kunnen supersnel schakelen en innoveren, omdat we geen externe aandeelhouders hebben. Hierdoor worden beslissingen snel genomen. Dat is een belangrijke factor in ons succes als bedrijf en de toegevoegde waarde die we bieden aan onze klanten.”

Op de achtergrond zorgen voor de beste oplossingen

“Onze bedrijfscultuur beschrijven we zelf als innovatief en onconventioneel”, vertelt Olaf. “Wij hoeven niet zo nodig in de spotlight, laat ons maar op de achtergrond zorgen voor de juiste oplossingen voor onze klanten. In ons bedrijf staan kwaliteit en gedrevenheid voorop. We zijn continu op zoek naar betere en slimmere manieren om onze doelen te behalen. Dit proces daagt ons uit en laat ons groeien. Eenzelfde drive zie ik terug bij Visa, onze counterparts aan de andere kant van de tafel. We spreken dezelfde taal en dat communiceert erg prettig.”

Innovaties in de markt

De wereld wordt steeds digitaler. Dat hebben we ook gezien tijdens de pandemie. Op deze ontwikkelingen moet je als betalingsplatform kunnen inspelen. Nieuwe behoeften in de markt moeten snel worden beantwoord met nieuwe oplossingen. Nu consumenten nog meer gewend zijn geraakt aan het gemak van digitaal en mobiel betalen, wordt verwacht dat zij hier gebruik van blijven maken.

In real-time geld overboeken

Zaken als gemak, betrouwbaarheid en snelheid zijn belangrijk hierbij. Een dienst als Visa Direct speelt in op deze behoeftes. Het is een snelle en efficiënte manier om in real-time geld over te boeken voor verschillende toepassingen1. “Je kunt bijvoorbeeld makkelijk geld verrekenen en terugbetalen. Zoals het delen van een rekening in een restaurant, in de winkel direct je geld terug op je rekening gestort krijgen als je een product retourneert of aan de balie op Schiphol meteen je geld terugkrijgen als je vlucht is geannuleerd. Wat eerder soms dagen of weken duurde kan nu meteen worden geregeld”, aldus Maarten2. Ook winkeliers kunnen direct geld terugvorderen, bijvoorbeeld tijdens de inkoop van goederen bij incomplete leveringen of andere issues met een product2.

Online en in het buitenland betalen met pinpas

“De verwachting is dat consumenten nóg vaker digitaal en mobiel gaan betalen. Dat was reden voor Rabobank om dit jaar over te stappen van de traditionele pinpas naar een nieuwe betaalpas met veel voordelen voor klanten. Hiervoor introduceren zij binnenkort onder andere Visa Debit, zodat zij klanten wereldwijd een zo groot mogelijk bereik kunnen bieden, zowel fysiek als online”, vertelt Maarten.

Hij vervolgt: “Vooral in fysieke winkels is de pinpas in Nederland zeer populair. Maar buiten Europa en online waren er met de Nederlandse kaarten nog wel beperkingen. Met Visa Debit niet meer. Consumenten hebben straks met deze pinpas één betaalmogelijkheid voor al hun online en offline aankopen. Visa Debit is overigens niet alleen voor consumenten handig. Ook voor (web)winkeliers met veel klanten biedt het veel voordelen, want hun betalingen kunnen snel en gemakkelijk worden geaccepteerd.”

Ook Olaf ziet de nieuwe debit card als een positieve ontwikkeling: “Visa Debit brengt echt een toegevoegde waarde voor POS en online betalingen in Nederland en de rest van de wereld. Ik denk persoonlijk dat meer keuze en betaalmogelijkheden zorgt voor een betere kwaliteit van diensten en extra voordelen voor consumenten en winkeliers.”

Makkelijk betalen met je smartphone

Betalen met je smartphone is inmiddels een populaire betaalmogelijkheid. Een optie als Tap to Phone biedt nieuwe mogelijkheden. Voor bijvoorbeeld kleine ondernemers die geen pinterminal hebben. “Wij zijn druk bezig om onze klanten deze functie te bieden. Achter de schermen wordt hard gewerkt om dit einde van het jaar te introduceren”, vertelt Olaf. “Door onze ervaring in de e-commerce waren wij een van de eersten die kleinere ondernemers een optie voor betalingen via een QR-code konden bieden. Pay. is daarin echt een aanjager geweest. Met Tap to Phone bieden we weer een innovatie voor grote en kleine winkeliers. Daar ligt onze passie. Met een partner als Visa kunnen we deze passies verder waarmaken en blijven innoveren.”

 

1 De feitelijke beschikbaarheid van fondsen varieert per ontvangende financiële instelling, type ontvangende rekening, regio en of de transactie binnenlands of grensoverschrijdend is.

2 Use cases zijn alleen ter illustratie. Programma-aanbieders zijn verantwoordelijk voor hun programma's en de naleving van alle toepasselijke wet- en regelgeving.

 

Disclaimer: Dit bericht bevat toekomstgerichte verklaringen zoals bedoeld in de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte verklaringen worden over het algemeen gekenmerkt door woorden als "gelooft", "schat", "verwacht", "is van plan", "kan", "projecteert", "zou kunnen", "zou moeten", "zal", "gaat door" en andere soortgelijke uitdrukkingen. Alle andere verklaringen dan verklaringen over historische feiten zouden toekomstgerichte verklaringen kunnen zijn, die alleen spreken op de datum waarop ze worden gedaan, geen garanties zijn voor toekomstige prestaties en onderworpen zijn aan bepaalde risico's, onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten onze controle vallen en moeilijk te voorspellen zijn. Wij beschrijven risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die welke zijn uitgedrukt in, of geïmpliceerd door, deze op de toekomst gerichte verklaringen in onze deponeringen bij de SEC. Behalve indien wettelijk vereist, zijn wij niet van plan op de toekomst gerichte verklaringen bij te werken of te herzien naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Tag: Payment technology Tag: Digital commerce