Sponsorships

Tien feiten over de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024

Stadtbild von Paris mit Seine sowie dem Eiffelturm im Zentrum neben Visa Sponsorship Logos.

Visa ondersteunt de Olympische en Paralympische Spelen al bijna 40 jaar. In Parijs staan verantwoordelijkheid, inclusie en gelijkheid centraal in 2024. Tien feiten laten zien wat de Spelen in Parijs dit jaar zo uniek maakt. De openingsceremonie vindt bijvoorbeeld voor het eerst niet plaats in een stadion, en een trendy sport die niemand op de Olympische en Paralympische Spelen verwacht, doet dit jaar zijn intrede.

Tien feiten over Parijs 2024:

  • De Zomerspelen in Parijs 2024 worden bijna precies 100 jaar na de laatste organisatie van de Olympische Spelen in Parijs in 1924 geopend. 1 Hiermee is de Franse hoofdstad, naast Londen, de tweede stad die drie keer het gastland is van de Olympische Zomerspelen.
  • Voor het eerst zal de openingsceremonie niet plaatsvinden in een stadion, maar bij een van de iconen van Parijs. Deze wordt gehouden aan de Seine2, een van de grootste rivieren van Frankrijk. Op deze manier krijgen meer mensen de kans om het evenement bij te wonen. Met het oog op het streven om deze Spelen de meest inclusieve Olympische en Paralympische Spelen ooit te maken, is deze unieke openingsceremonie een uitstekende start.
  • 10.000 fakkeldragers zullen deelnemen aan de fakkeltocht. Elke deelnemer legt gemiddeld 200 meter af. 3 Sommige van deze deelnemers zullen Visa-medewerkers zijn die de waarden en doelen van Visa voor de Olympische en Paralympische Spelen vertegenwoordigen. Het bieden van de mogelijkheid aan Europese collega's om deel uit te maken van Parijs 2024 en mee te vieren, maakt deel uit van het streven van Visa om een sterk gemeenschapsgevoel te creëren, zowel binnen het bedrijf als tijdens de Olympische en Paralympische Spelen.
  •  De Olympische en Paralympische Spelen zullen niet alleen in Parijs plaatsvinden. Ook steden zoals Marseille en Lyon en zelfs het 15.000 km verre Franse overzeese gebied Tahiti4, waar de surfwedstrijden zullen plaatsvinden, organiseren wedstrijden. Op deze manier wordt heel Frankrijk betrokken bij de Spelen.
  • Om de Olympische en Paralympische Spelen duurzamer te maken, is afgezien van uitgebreide en kostbare bouwprojecten. De Spelen zullen voor 95 procent plaatsvinden op bestaande of tijdelijke locaties. 5 Het hockeytoernooi zal plaatsvinden in het Yves-du-Manoir-stadion. Dit was het belangrijkste stadion van de Olympische Spelen in 1924 en wordt daarmee de enige locatie die twee keer ingezet wordt tijdens de Olympische Spelen.
  • De Olympische en Paralympische Spelen weerspiegelen maatschappelijke ontwikkelingen. Daarom is breakdance6 de nieuwe sport voor de Spelen van 2024. De afgelopen 36 jaar van samenwerking met Visa hebben geleid tot gezamenlijke innovaties, meer toegang en inclusie, en zo tot positieve veranderingen wereldwijd.
  • Bij de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs 2024 worden drie nieuwe gemengde disciplines geïntroduceerd, waar mannen en vrouwen samen zullen strijden. Dit maakt deel uit van een sterke toewijding aan gelijkheid en inclusie. 7
  • De Team Visa-atleten die worden ondersteund in hun sportcarrière door Visa, vormen een evenwichtig team. Binnen het team zijn Olympische en Paralympische atleten in gelijke mate vertegenwoordigd, evenals mannen en vrouwen. Het Team Visa voor Nederland bestaat uit atleten Femke Bol en Fleur Jong en voetballer Daphne van Domselaar.
  • 45.000 vrijwilligers ondersteunen de Zomerspelen in Parijs 2024. 8 Hieronder vallen ook 1.000 Visa-medewerkers die reageren op de oproep "Get in the Games" van Visa.
  • Bijna 13,5 miljoen tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen worden te koop aangeboden - allemaal via één enkele website. 9 Elke transactie wordt mogelijk gemaakt door de technologie van Visa, die zorgt voor naadloze en veilige betalingen. Dit streven geldt ook voor de Spelen, waar Visa samenwerkt met de organisatoren om innovatieve en gemakkelijke betalingsmogelijkheden te bieden aan duizenden bezoekers tijdens de evenementen.

De samenwerking tussen Visa en de Olympische en Paralympische Spelen laat zien dat de Spelen meer zijn dan alleen een sportevenement. De Olympische en Paralympische Spelen, en ook Visa, ontwikkelen zich voortdurend. Onze gezamenlijke visie is dat Parijs 2024 meer kracht geeft aan maatschappelijke veranderingen.

______________________________________

1 https://www.fifa.com/fifaplus/en/articles/paris-olympics-1900-1924-2024-olympic-football-tournaments

2 https://www.paris2024.org/en/ceremony/

3 https://olympics.com/en/news/paris-2024-olympic-torch-relay-route-unveiled

4 https://www.paris2024.org/en/venue/teahupoo/

5https://olympics.com/en/olympic-games/paris-2024 en https://www.paris2024.org/en/venue/yves-du-manoir-stadium/#:~:text=It%20was%20the%20main%20venue,2024%2C%20staging%20the%20hockey%20competitions.

6 https://www.paris2024.org/en/sport/breaking/

7 https://olympics.com/ioc/news/gender-equality-and-youth-at-the-heart-of-the-paris-2024-olympic-sports-programme

8 https://www.paris2024.org/en/volunteers/

9 https://www.paris2024.org/en/tickets/

Tag: Olympics Tag: Team Visa