Voordelen voor acceptanten

Acceptatiepartner worden


Geef uw klanten de mogelijkheid om comfortabel, snel en veilig te betalen met Visa – online en op het point of sale. Daarbij profiteert ook u, want betalers met kaart zorgen voor een grotere omzet. Hier vindt u alle informatie die u als acceptant moet weten.

Wie verricht de transacties ('acquiring')?

Visa Europe is een Europese lidmaatschapsorganisatie. Een financiële instelling die lid wordt van Visa Europe krijgt het recht om Visa Cards uit te geven (ook ‘issuer’ genoemd) en/of de transacties te verwerken (ook 'acquirer' genoemd). Visa is zelf niet actief op het terrein van het uitgeven van kaarten en het verwerken van transacties. Alle activiteiten in verband met de uitgifte van kaarten en het verwerken van transacties gaan uit van de instellingen die lid zijn van onze organisatie. Sommige financiële instellingen schakelen dienstverleners in en geven hen de opdracht om contact op te nemen met acceptanten. Deze dienstverleners hebben echter niet de bevoegdheid om contracten te sluiten met acceptanten of om Visa-betalingen af te wikkelen. Als overkoepelende organisatie bepaalt Visa Europe de vaste procedures in verband met de uitgifte van kaarten, het accepteren en de transactieverwerking van Visa kaarten. Wij zien er ook zorgvuldig op toe dat onze leden-instellingen zich daaraan houden.

Wat is acquiring?

De Engelse term 'acquiring' verwijst naar het sluiten van een overeenkomst tussen een financiële instelling enerzijds en winkeliers, warenhuizen, reisbureaus e.d. anderzijds met betrekking tot de acceptatie van creditcards. Dergelijke overeenkomsten kunnen alleen rechtstreeks worden gesloten tussen de financiële instelling ('acquirer') en de acceptanten. Ze worden nooit rechtstreeks gesloten tussen Visa Europe en de acceptanten. Dit betekent dat de leverancier klant is bij de financiële instelling in kwestie en niet bij Visa Europe. Elke leverancier kan slechts met één financiële instelling een overeenkomst sluiten voor de acceptatie van Visa Cards.

Wat wordt er in die overeenkomst geregeld?

In de overeenkomst tussen de financiële instelling ('acquirer') en de acceptant worden alle bijzonderheden in verband met de acceptatie van kaarten geregeld. Belangrijke aspecten daarvan zijn:

  • Overeengekomen kosten voor acceptatie
  • Inspanningsverbintenis bij de acceptatie van kaarten
  • Handtekening controle, waar nodig
  • Indien van toepassing een betalingsmachtiging
  • Indien van toepassing de dienstverlening van een derde partij Looptijd van de overeenkomst
  • Opzegtermijn

Rechten en plichten van de acceptant

Na het sluiten van een overeenkomst waarin een onderneming bevestigt dat ze Visa Cards accepteert, mag die onderneming het Visa-logo gebruiken conform de regels van Visa. De ondernemer is daarnaast verplicht alle voorgelegde Visa Cards te accepteren conform de in de overeenkomst afgesproken voorwaarden. Via informatie op de kassa of in de etalage blijkt dat kaarthouders er met hun Visa Card terechtkunnen.

V PAY – Voordelen voor acceptanten


Dankzij de V PAY-bankpas met chip- en pintechnologie kunnen de klanten van Visa in heel Europa betalen in winkels en geld pinnen bij automaten. U kunt als acceptant ook profiteren van heel wat voordelen!

V Pay

Eenvoudige en voordelige acceptatie

Acceptanten met kassa's die werken met EMV- en pintechnologie kunnen onmiddellijk instemmen met de acceptatie van V PAY Cards – er zijn geen verdere technische aanpassingen nodig. De acceptatieprocedure verloopt eenvoudig en snel: de kaart hoeft alleen in de kaartlezer te worden gestoken en door de kaarthouder te worden bevestigd met zijn pincode. Transacties worden goedgekeurd of geweigerd – er hoeft verder geen toestemming te worden gevraagd.

Meer omzet door een groter aantal V PAY-kaarthouders

Het aantal Europese kaarthouders met V PAY Card neemt voortdurend toe. Aangezien er sprake is van een product op basis van chip- en pintechnologie, profiteren V PAY-kaarthouders van een acceptatieprocedure die overal in Europa op dezelfde manier verloopt. Dat schept vertrouwen bij de kaarthouders en leidt ertoe dat ze hun V PAY Card in binnen- en buitenland vaker gebruiken om te betalen. Daarbij profiteert u als acceptanten van een grotere omzet.

Lagere verwerkingskosten en minimale verliezen door fraude

Met V PAY dringt u de lopende beheerkosten terug: normaal gesproken is niet nodig om papieren exemplaren van de transactiebewijzen bij te houden. Dankzij de chiptechnologie van de kaart is het risico van frauduleuze of betwiste transacties bovendien beperkt. De betaling met de kaart moet worden toegestaan door de invoer van een persoonlijke pincode. Daardoor wordt het voor criminelen veel lastiger om misbruik te maken van gevonden of gestolen kaarten.

mPOS – Voordelen voor acceptanten


Met Visa kunt u betalingen niet alleen in de winkel comfortabel laten verlopen. Met mobiele pinautomaten kunt u ook heel eenvoudig betalingen ontvangen op allerlei andere plaatsen – aan de deur als u pizza's bezorgt, op de wekelijkse markt of in de taxi. Profiteer als leverancier van vele voordelen.

Lage aankoop- en verwerkingskosten

Profiteer van lage plaatsingskosten voor mobiele pinautomaten: met de eenvoudig te installeren hard- en software kunt u in een handomdraai en op nagenoeg elke plaats Visa-betalingen ontvangen. Met mobiele pinautomaten gaat dit bijzonder eenvoudig – zonder contant geld en zonder administratieve rompslomp. De lopende beheerkosten worden op die manier tot een minimum beperkt.

Meer omzet

Creditcardhouders geven in Nederlandse winkels meer uit dan met alle andere betaalwijzen. Mensen hebben een Visa Card, in tegenstelling tot contant geld, altijd bij de hand – daardoor gaan ze vaker over tot impulsaankopen. Met de acceptatie van Visa-betalingen via mobiele pinautomaten laat u zich geen inkomsten ontgaan, verhoogt u uw omzet en versterkt u de klantenbinding.

Efficiënte betaalstroom

Met mobiele pinautomaten wikkelt u betalingen bijzonder efficiënt af. De acceptatieprocedure verloopt eenvoudig en snel: de kaart hoeft alleen in de kaartlezer te worden gestoken en door de kaarthouder te worden bevestigd met zijn pincode.